SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ile miesa

  • [...] INGA KRZYWY, EDWARD KRZYWY, MAGDALENA PASTUSZAK GABINOWSKA, ANDRZEJ BRODKIEWICZ „OŁóW – CZY JEST SIĘ CZEGO OBAWIAĆ?” https://www.pum.edu.pl/__data/assets/file/0006/38157/56-02_118-128.pdf Emilia Kolarzyk „Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka”. Albert C. Kolbye, Kathryn R. Mahaffey „Food [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3080 Data: 2019-02-25 10:35:55
  • Budowanie umięśnionej sylwetki nie jest tanim przedsięwzięciem, szczególnie jeśli uwzględnisz całkowite koszty nie tylko diety, ale i stosowanej farmakologii, suplementów, odżywek, innych produktów, różnego rodzaju regeneracji, zabiegów, bezpośrednich przygotowań do startu. Niektórzy zawodnicy deklarują astronomiczne koszty związane z uprawianiem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18954 Data: 2018-03-20 12:09:15
  • [...] of energy expenditure, net carbohydrate utilization, and net fat oxidation and synthesis by indirect calorimetry: evaluation of errors with special reference to the detailed composition of fuels. The American journal of clinical nutrition. 1988;47:608–628. Kevin D. Hall “What is the Required Energy Deficit per unit Weight Loss?” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 17117 Data: 2018-09-01 14:13:12
  • [...] https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/medalisci-olimpijscy-ile-wynosi-emerytura-sportowcow/2ylw867 https://www.reddit.com/r/sports/comments/6ryan4/the_fastest_100m_times_ever_names_crossed_over/ [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 25765 Data: 2018-05-23 10:58:59
  • Białko dla sportowców

    Artykuł
    Suplementy

    [...] białko w formie odżywki jest lekkostrawne, żołądek szybko sobie z nim radzi i nie stanowi to wyzwania dla naszego układu pokarmowego. Czy białko może powodować alergie? O ile białko samo w sobie alergenem nie jest, o tyle niektóre osoby mające problem z poszczególnymi frakcjami białka mogą odczuwać pewne dyskomforty po jego wypiciu. Np. osoby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 19509 Data: 2018-07-20 14:45:19
  • [...] dlatego można wyprodukować kosztem zdrowia ludzi niezwykle tanie parówki. W tej samej kategorii jest „wzbogacanie mięsa” (np. szynki) roztworami lub nasączanie filetów rybnych substancjami, które zwiększają wagę mrożonki. Podsumowanie Jakość bardzo często zależy od ceny. Kupując serwatkę białkową szkodzisz swojemu zdrowiu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11643 Data: 2018-09-08 11:02:05
  • W artykule odniosę się do kilku kwestii, które pojawiają się jak bumerang, a wydawałoby się, iż zostały już dokładnie omówione i wyczerpane. W treningu siłowym, diecie, suplementacji i w sposobach regeneracji nie sposób wymyślić już zbyt wiele nowego. Niemniej w zalewie informacji dostępnych w XXI wieku nie jest trudno popełnić błędy. Czy muszę [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2574 Data: 2022-07-09 16:28:53
  • O czym dowiesz się z tego artykułu: Ile białka potrzebuje sportowiec? Czy ilość leucyny w porcji ma znaczenie? Ile potrzeba białka roślinnego, a ile tego pochodzenia zwierzęcego? W powiedzeniu „Jesteś tym, czym jesz” tkwi wiele prawdy. Niestety mimo dostępnej na wyciągnięcie ręki całej wiedzy ludzkości (w tym gotowych opracowań dotyczących [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2930 Data: 2021-01-05 17:37:51
  • [...] znaczenie polega na tym, że metabolizowane są w tkance mięśniowej, co powoduje, że wykazują szereg ciekawych właściwości. Ile białka potrzebujemy w ciągu dnia? O tym, ile powinniśmy spożywać białek, decyduje przede wszystkim fakt, czy trenujemy siłowo oraz czy podejmujemy inne aktywności fizyczne związane z uprawianiem sportu. Osoby, które [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6591 Data: 2018-09-11 08:39:28
  • Otyłość jest wiodącym problemem zdrowotnym w większości krajów. Często jako przykład pokazuje się Stany Zjednoczone. Czy słusznie? Niekoniecznie. Czy u nas jest lepiej? Patrząc na to, co się obecnie dzieje w Polsce, biorąc pod uwagę świadomość dotyczącą zdrowego odżywiania i ilość osób z nadwagą lub otyłością, u nas sytuacja też wymknęła się spod [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4093 Data: 2019-08-26 09:43:01
  • Niewystarczająca aktywność fizyczna od dawna jest uznawana za czynnik ryzyka poważnych chorób przewlekłych i śmiertelności. Może zaowocować otyłością, a ta jest powiązana z wieloma rodzajami raka, cukrzycą, zawałem serca, zespołem metabolicznym, przewlekłym stanem zapalnym, udarem mózgu, niewydolnością serca itd. Kiedy trenować? Jeśli priorytetem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2305 Data: 2021-03-11 09:58:07
  • Witaminy to związki chemiczne, które są wymagane do właściwego funkcjonowania naszego ciała. Witamina B12 zalicza się do większej grupy witamin B, składającej się z 8. różnych witamin: B1 - tiaminy B2 - ryboflawiny B3 - niacyny,  B5 - kwasu pantotenowego B6 - pirydoksyny B7 - biotyny  B9 - kwasu foliowego  B12 - kobalaminy Niektóre z witamin są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3821 Data: 2021-06-04 14:00:51
  • [...] Anna Pałkowska Wpływ kontroli monitorowania warunków przechowywania i dostaw na optymalizację jakości mikrobiologicznej mięsa https://sj.umg.edu.pl/sites/default/files/ZN206.pdf David S Weigle i in. A high-protein diet induces sustained reductions in appetite, ad libitum caloric intake, and body weight despite compensatory changes in [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 777 Data: 2023-06-05 07:01:10
  • Magiczna recepta na odchudzanie niestety nie istnieje. Redukcja jest procesem, który wymaga determinacji, czasu, jak również wiedzy. Treningi odgrywają ważną rolę w procesie kształtowania sylwetki, jednak to przede wszystkim jedzenie, które spożywasz, ma wpływ na to, jak wyglądasz. Poznaj piętnaście produktów, które mogą pomóc ci w osiągnięciu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16624 Data: 2018-01-03 10:48:29
  • [...] dobre dla osoby gotującej, gdyż są wielofunkcyjne. Jeśli mamy spory zastrzyk gotówki i chcielibyśmy kupić dobrej jakości patelnię, warto zainwestować w patelnię tytanową, o ile odpowiednio ją wykorzystamy. Jeśli w kuchni przebywamy dość rzadko, to inwestycja w patelnie tytanowe będzie nieekonomiczną inwestycją. Wybór jest ciężki, sugerując się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12801 Data: 2017-11-26 00:13:01
  • Kiedy brać białko?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Czy zastanawialiście się kiedyś, jaki jest najważniejszy element diety osoby trenującej? Pytając aktywne osoby, uzyskamy jednoznaczną odpowiedź, że jest to białko. Białko w organizmie człowieka odpowiada za szereg funkcji metabolicznych, jednocześnie dbając o to, by po treningu sprawnie przebiegała regeneracja i by nasze mięśnie skutecznie się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11395 Data: 2018-09-02 15:01:08
  • Skażenie olejów roślinnych. Czy olej roślinny jest zdrowy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] WYDANIE III INGA KRZYWY, EDWARD KRZYWY, MAGDALENA PASTUSZAK GABINOWSKA, ANDRZEJ BRODKIEWICZ „OŁÓW – CZY JEST SIĘ CZEGO OBAWIAĆ?” https://www.pum.edu.pl/__data/assets/file/0006/38157/56-02_118-128.pdf Emilia Kolarzyk  „Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka”. Albert C. Kolbye, Kathryn R. Mahaffey „Food Exposures to Lead” [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 552 Data: 2024-01-10 10:55:36
  • Życie nastolatki w obecnych czasach nie jest proste, otaczające ją w mediach i na portalach społecznościowych obrazy młodych, zgrabnych i wysportowanych kobiet oraz presja społeczna idealnej sylwetki sprawiają, że wiele dziewcząt zaczyna swoją przygodę z dietą oraz aktywnością fizyczną.  Na zakończenie Bardzo ważnym elementem redukcji młodych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2818 Data: 2021-06-03 06:38:55
  • GMO - bać się czy nie?

    Artykuł
    Zdrowie

    [...] kwestia ich teratogenności, mutagenności i czy np. mogą sprzyjać kancerogenezie. Ponadto w grę wchodzą miliony (czy wręcz miliardy) dolarów i nie do końca wiadomo, na ile publikowane badania są obiektywne, a na ile naciągane, aby promować GMO. Przecież niejednokrotnie opisywałem badania sponsorowane, w których wykazywano np., iż cukier nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2186 Data: 2019-03-12 08:53:40
  • [...] komiczny efekt opuchnięcia ciała. 3. Skutki uboczne stosowania oleju mogą ujawnić się nawet po kilku latach. 4. Deformacje tkanki mięśniowej mogą być nieodwracalne (zależy, ile oleju się pompuje w mięśnie). Jak powiedział Milos Sarcev: „To, co robią kulturyści, przypomina skok z drapacza chmur. Czujesz się świetnie do momentu uderzenia w ziemię. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11577 Data: 2020-04-08 11:15:40